31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

Güncelleme Tarihi: 31/05/2021

31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

‘’ Dünya Tütünsüz Günü ‘’ Dünya Sigarasız günü  Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1987 yılından beri tüm dünyada 31 Mayısta kutlanan bir gündür. Bu  gün  ile ilgili bir açıklama yapan Başhekim Vekilmiz Op.Dr.Şaban UYSAL ; kısa bir açıklama yaptı.

Dr.UYSAL ; sigara dumanı ,hem ısı hem  de içinde bulunan bir çok zararlı kimyasal maddeler nedeniyle solunum yollarının koruyucu mekanizmaları üzerinde olumsuz etki yaparak ,solunum yollarında ve Akciğerler  de  çeşitli hastalıklara yol açmaktadır.

Bu hastalıklar: Kronik Bronşit ,Astım, Akciğer Kanseri vb. hastalıklar ile Alerjik ve enfeksiyonlara neden olmaktadır.

Dr.UYSAL ; şöyle devam etti;

‘’ Dünya Tütünsüz Günü ‘’ nde amaç tütün ürünü kullanımının zararları konusunda toplumu bilgilendirmek ,farkındalık oluşturmak ,tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmaktır.

Hiç olmazsa sigara kullanıcılarının 24 saat süreyle sigarayı bırakmaları ( bir yerden başlamaları ) amaçlanmaktadır.

Dr.UYSAL; son olarak ‘’ 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ‘’nün tüm vatandaşlarımız da bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturmasını dileriz.

Bu konuda ALO 171 nolu telefon hattından ,bir çok hastanede bulunan Sigara Bırakma  Polikliniklerinden ( Trabzon İlimizde mevcut ) faydalanabileceğini belirterek sözlerini tamamladı.

ATAKÖY R.S.H.H YÖNETİMİ